Etkinlik Arşivi

Seminer

Dr Onur Toker bölümümüzde anahtarlamalı sistemlerde kuram, uygulama ve açık problemler başlıklı bir seminer verdi.

 

Seminer

Dr Hüseyin Afşer bölümümüzde yüksek mertebeden bellekli kutupsal kodlar hakkında bir seminer verdi.

 

Müdek Toplantısı

 

Seminer

Dr. Mehmet Emin Tutay bölümümüzde seminer verdi.

 

Seminer

Dr. Filiz Birbir bölümümüzde seminer verdi.

 

Proje Sergisi 

1. Sınıf PHYS101 Physics I dersi öğrencilerimiz yaptıkları projeleri sergilediler. Ders hocamız Yrd. Doç. Dr. Semran İpek KÜSKÜ’ye çok teşekkür ederiz.

 

İnovasyon Haftası 

İnovasyon Haftası ile 2012 yılı içerisinde Türkiye İhracatçılar Birlikleri'nin gerçekleştirdikleri 17 tasarım yarışması ve 7 Ar-Ge proje pazarı yarışmasının seçilen en iyi projeleri arasında birinciler ödüllerini aldı. En İnovatif Otomotiv Proje Ödülünü kazanan Bölümümüz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Doğruel’in, Yard. Doç. Dr. Alper Şişman ile birlikte sundukları “Ulaşım Konformetresi” oldu.

 

Tanıtım Günleri

Tanıtım günlerimiz Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Spor Salonu'nda 01.08.2012 -02.08.2012 tarihleri arasında gerçekleşmiştir. İlginiz için teşekkür ederiz.

 

Projeler

2011-2012 bahar yarı yılında Elektrik ve Elektronik Mühendislği bölümü öğrencilerinin sorumlu olduğu Physics Lab (Phys 103) dersi kapsamında yaptıkları projeler, bölümümüz  derslerinde teorik bilginin öğretilmesinin yanı sıra  pratiğe ve yaratıcılığa da aktarılmasının güzel bir örneğidir

Öğrencilerimizin yaptığı projelerin bazıları şunlardır:

- Işığı Takip Eden Araba

- Yapay Zeka ile Görüntü İşleme

- Yumurta Pişirme Makinesi

- Rüzgar Enerjisi ile Cep Telefonu Şarj Etme

- Arduino Hexapod

- Çılgın Disk

- Trafik İşaretleri

- Alkışa Duyarlı Devre

- Refleks Ölçer

- Kağıt Para Tanıma

- Casus Kulak

- Alarm Sistemleri Projesi                                    

- Mesafe Ölçer

- Cep Telefonları için Sniffer

- Rgb Ledli Dekoratif Aydınlatma

- Plaka Tanıma

- Lazer Ses İletimi

- Pinpon Oyunu

- Homopolar Motor

- Quadrotor

- Basit Hoparlör Yapımı

- Atari Punk

- Işık Alan

- Dijital Ses Kayıt

- Mini sumo

- Led küp

- Gearbox ile DC Motorun Verimliliği

- 4-bit ikilik tabandaki numaraların elektronik devre üzerinde onaltılık tabandaki sayılara dönüştürmek

 

Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Robot Takımımız Uludağ Üniversitesi Robot Günleri'nde

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği öğrencilerinin de aralarında bulunduğu Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Robot Takımı Çizgi İzleyen Grubunda Uludağ Robot Günleri 2012  kapsamında düzenlenen robot olimpiyatlarında Çizgi İzleyen ve Çoklu Çizgi İzleyen Kategorilerinde 2 tane 2.’lik alınmıştır.

 

Elektromanyetik Dalgaların Etkileri Semineri

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Sayın Prof.Dr. Selim Şeker, 19 Aralık 2011 tarihinde Mühendislik B Binası 144 no.lu konferans salonunda aşağıda özeti verilen seminer gerçekleştirilmiştir. 

Hayatımızdaki hergün artan Elektronik cihazların yaydığı elektromanyetik dalgaların insanlarda biyolojik ve cihazlarda girişim etkileri toplumda giderek artan bir şekilde merak ve endişe uyandırmaktadır. Bu problemi tartışmaktaki sebebimiz insanları bilgilendirmek, konunun hassasiyetini ve aldığımız risklerden toplumu haberdar etmektir. Bu seminer, radyasyon kaynakları, sebep olduğu zararlar, radyasyonu önleme yöntemleri ve konu ile ilgili standartlar üzerinedir.

 

TÜBİTAK-Ulusal Metroloji Enstitüsü Teknik Gezisi

TÜBİTAK-Ulusal Metroloji Enstitüsü, Gebze-Kocaeli teknik  gezimiz  9 Aralık 2011 tarihinde gerçekleşmiştir.

 

Elektrik ve Elektronik Mühendisliğinin Kariyer Basamakları  Semineri

25 Kasım Cuma günü Fatih Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Fidanboylu’nun, “Elektrik ve Elektronik Mühendisliğinin Kariyer Basamakları” adlı semineri Mühendislik B Binasındaki 144 no.’lu konferans salonunda gerçekleştirilmiştir.

Bu seminerde Elektrik ve Elektronik Mühendisliği öğrencilerinin, Üniversite 1. Sınıftan son sınıfa kadar, iyi bir kariyerle mezun olabilmeleri için 4 yıllık eğitim süresini nasıl geçirmeleri gerektiği hususu detaylı bir şekilde anlatılmıştır.Kulüplere katılıp etkinliklerde aktif grev almanın , hocalarla ortak proje yapmanın öneminin altının çizilmesinin dışında iş arayan değil aranan mühendis olabilmek için mühendis adayı öğrencilerin 4 yıllık eğitim süresini nasıl geçirmeleri gerektiği konusunda verimli bir seminer gerçekleştirilmiştir.

 

M.Ü. ABU ROBOCON 2011

Marmara Üniversitesi Mühendislik ve Teknik Eğitim Fakültesinden bir grup öğrenci bir araya gelerek “Asya-Pasifik Yayın Birliği'nin (ABU) RoboCon 2011” robot yarışması için çalışmaya başladılar. 24 Haziran 2011 tarihinde yarışmaya katılmak üzere Öğretim Görevlisi Birol Gençyılmaz’ın önderliğinde 13 öğrenci ile İstanbul’dan Ankara’ya yola çıkıldı. Yüksek Öğrenim Kurumu M. Nedim Zapçı yurduna yerleşildikten sonra bir manuel ve iki otomatik robottan otomatik olanların yazılımını geliştirmek üzere sabaha kadar çalışıldı. Sabah karşılaşılan teknik arızalardan dolayı öğrenciler karamsarlığa kapılsalar da  Çankaya Üniversitesi Spor Salonunda çalışmalarına hız kesmeden devam ettiler. Manuel robot test edilmek üzere hazırlanan sahaya çıkarıldığında candle base in verilen standartlardan farklı olması sebebi ile manuel robotta bazı değişikliklerin yapılması gerektiğini fark ettiler. Bundan dolayı yarışma sabahına kadar robotta bazı değişiklikler yapıldı. 26 Haziran 2011 Pazar günü Marmara Üniversitesinin ilk defa katılacak olduğu yarışmaya daha önce bir çok defa katılmış olan Celal Bayar Üniversitesi , Gazi Üniversitesi  ve Dokuz Eylül Üniversitesinden oluşan öğrenciler katıldı. Bu üniversitelerden kura sonucu Marmara Üniversitesi ile Celal Bayar Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi eşleşti. İlk olarak Gazi Üniversitesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi yarıştı. Yarışmada Gazi Üniversitesi 28 puan, Dokuz Eylül Üniversitesi 24 puan aldı ve Gazi Üniversitesi finale çıktı. İkinci yarışmada karşılaşan Marmara Üniversitesi ile Celal Bayar Üniversitesi  18 er puan alarak beraberlik elde edildi. Bu durumda üç dakikalık süre içerisinde daha kısa sürede aynı işi yapan Celal Bayar Üniversitesi finale kaldı. Dokuz Eylül Üniversitesi ile Marmara Üniversitesi  arasında üçüncülük yarışması yapıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi 30 puanla üçüncü, Marmara Üniversitesi 18 puanla dördüncü oldu. Bu yıl Tayland’ da gerçekleştirilecek olan “ABU RoboCon 2011” yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek üniversitenin belirleneceği finalde Celal Bayar Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi 18 er puan alarak berabere kalmalarından ötürü zamana bakıldı ve Gazi Üniversitesi bu yıl Tayland’ da Türkiye’yi temsil etme hakkını kazandılar. 

 

MARMARA ÜNİVERSİTESİ ELA ÇOCUKLARINI AĞIRLADI

 Enderun Liderlik Akademisi öğrencileri, 6 Haziran 2011 Pazartesi günü Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin Öğretim Üyeleri tarafından ağırlandılar.

Yağmur Kırkağaç’ın rehberliğinde, robot odasındaki öğrenci arkadaşların yaptığı robotları inceleyen öğrenciler küçük bir gösteri izlediler. Kulüpteki öğrenciler İTÜ ve Uludağ Üniversitesi’nin düzenlediği yarışmalara katıldıklarını, bu yıl Japonya’da yapılacak olan uluslar arası bir yarışmaya da katılacaklarını anlattılar. ELA grubu başarı dileklerinde bulundu. ELA öğrencileri  Elektronik Laboratuarını Öğretim Görevlisi Çiğdem Aytekin eşliğinde inceledi. Bir dönem Formasyonla da ilgilendiğini belirten Aytekin, Üstün Zekalı Çocuklara yönelik eğitim politikası ve ELA’nın çalışmaları hakkında görüşlerini paylaştı. Ardından Elektronik laboratuarında yapılan projelerden bahsetti, direnç ve kondansatör değişikliklerine bağlı olarak zaman ayarlı elektronik cihazların nasıl yapıldığı ile ilgili detayları aktardı.

Mühendislik Fakültesi anfisindeki sıralarda fotoğraf çekilen ELA öğrencileri, yeni eğitim döneminde Üniversitenin diğer bölümlerine de inceleme gezileri düzenlemeyi planlıyor.

 

ÖDÜL

Fakülte Akademik Kurulunda, Öğrenci Temsilcimiz Sn. Yağmur Kırkağaç Kulüp ve Tanıtım Faaliyetlerinden dolayı Rektörümüzden Teşekkür Belgesi aldı.

 

İTÜRO 2011

31 Mart -1-2 Nisan 2011 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Robot topluluğu olarak minisumo kategorisindeki İtü Robot Yarışmalarına katılım gösterdik. Yarışmalardan sonra İtü'nün katkılarıyla bütün yarışmacılar olarak Boğaz Turuna çıktık.

 

8. ULUSLARARASI ODTÜ ROBOT GÜNLERİ

12-13 Mart 2011 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Robot topluluğu olarak minisumo kategorisinde 8.Uluslararası Odtü Robot Günlerine Elektrik ve Elektronik Mühendisliği öğrencilerimizden Yağmur Kırkağaç ve Eren Yıldırım katılmıştır.

 

Hyundai Teknik Gezisi

Mühendislik Fakültesinden 4 kulüp olarak Hyundai'ye 11 Ocak 2011'de teknik gezi düzenledik.

 

 Web Tasarımı Eğitimi

Fakültemizin Sürekli İyileştirme Projesi kapsamında kurmuş olduğu “Fakülte – Bölüm WEB Sayfaları İyileştirme Ekibi” tarafından 05.12.2013 Perşembe günü, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği  4. Sınıf öğrencilerimiz Mertcan Yücel ve Eren Yıldırım tarafından fakültemizin değerli hocalarına ve öğrencilerine web tasarımı konusunda eğitim verilmiştir. 

 

 

 

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Semineri

 

9 Aralık 2013 Pazartesi günü Elektrik Mühendisleri Odası (EMO)  tarafından, bölümümüz öğrencilerine tanıtım semineri gerçekleştirilmiştir.

 


Bu sayfa Electrical and Electronics Engineering tarafından en son 17.01.2022 14:20:29 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM