Ödüller/Burslar
Lisans Öğrenciimizden Makale Yayını Başarısı (05.08.2024)
"Performance comparison index for image super-resolution models" başlıklı makalenin Springer'ın Sinyal, Görüntü ve Video İşleme Dergisi'nde yayınlandığını duyurmaktan heyecan duyuyoruz.
Bu çalışma, yalnızca istatistiksel veya piksel bazlı bilgiler yerine, üretilen görüntülerdeki desenlere odaklanarak süper çözünürlüklü model karşılaştırmasının doğruluğunu artıran yeni bir endeks sunmaktadır. Bu yaklaşımın görüntü iyileştirme ve görüntü kalitesi değerlendirmesi alanında önemli ilerlemeler için yol açacağına inanıyoruz.
Görüntü işlemeyle ilgilenen herkesi önerilen endeksi keşfetmeye ve bunu MSE, SSIM veya PSNR gibi geleneksel metriklere bir alternatif olarak kullanmayı düşünmeye davet ediyoruz. Öğrencimiz Gökhan Koçmarlı ve danışmanı Prof. Dr. Gökhan Bora Esmer yazılım uygulamasını açık kaynaklı ve ücretsiz hale de getirmiştir.
Makalenin tamamını buradan okuyun.
Lisans Öğrencilerimizden Bildiri Yayını Başarısı (18.05.2024)
Lisans son sınıf öğrencilerimizden Ozan Durgut, Prof. Dr. Cem ÜNSALAN danışmanlığında hazırladığı çalışmasını 32. IEEE Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları Kurultayında sunmuştur. Ayrıca aynı kurultayda En İyi Genç Araştırmacı Ödülü'nü almıştır. Öğrencimizi tebrik ederiz.
Lisans Öğrencilerimizden Bildiri Yayını Başarısı (18.05.2024)
Lisans son sınıf öğrencilerimizden Mustafa Erdem Tusun, Prof. Dr. Cem ÜNSALAN danışmanlığında hazırladığı çalışmasını 32. IEEE Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları Kurultayında sunmuştur. Öğrencimizi tebrik ederiz.
TEKNOFEST 2023 Sanayide Dijital Teknolojiler Kategorisinde Birincilik Başarısı (27.4.2023)
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde 6.sı düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali “TEKNOFEST 2023” 27 Nisan- 1 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirildi. Türkiye'de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun paydaş olarak yer aldığı festival kapsamında
üniversitemiz, 19 proje takımı ile toplamda 15 kategoride yarıştı. Otonom Araç Projesi ile Teknofest2023'e "Sanayide Dijital Teknolojiler" kategorisinden katılan MarCO Takımı, üniversitemize birincilik kupasını kazandırarak 60 bin TL para ödülüne layık görüldü. Proje ekibinde, mühendislik fakültesi elektrik-elektronik mühendisliği bölümü öğrencilerimiz Fatih Küçük ve Mustafa Erdem Tusun yer aldı. MarCO, dünya çapında gelişmekte olan sanayinin çalışanlar üzerindeki yükünü azaltmak, verimliliği arttırmak ve verimliliği sürdürülebilir bir şekilde devam ettirebilmek adına Endüstri 4.0 standartlarında çalışmalar yürütmek amacıyla kurulmuş bir TEKNOFEST takımıdır. Takımın kurulmasındaki en büyük motivasyon, Türkiye'nin Endüstri 4.0 ile otonomlaşan üretim trendine ayak uydurabilmesi adına genç mühendisleri, daha öğrenim sürecinde iken sektöre hazır hale getirmektir.
TUBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Başarısı (26.7.2022)
Öğrencimiz Eren Atmaca Bölüm Öğretim üyemiz Prof. Dr. Cem ÜNSALAN 'ın danışmanlığında Bitirme Projesi kapsamında hazırladığı "Makine Öğrenmesi ve Gömülü Sistem Yapısı ile Akdeniz Meyve Sineği Tespiti İçin Akıllı Tuzak Tasarımı" adlı projesi ile 2242 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJE YARIŞMALARI 2022 YILI FİNAL YARIŞMASI'nda Gıda ve Tarım alanında Türkiye ikincisi olmuştur.
Öğretim Üyemizi ve öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
İlgili link aşağıdadır.
Lisans Öğrencimizin TÜBİTAK 2242 Yarışma Başarısı (1.7.2022)
Lisans öğrencimiz Eren Atmaca, Bölüm Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Cem ÜNSALAN danışmanlığında hazırladığı "MAKİNE ÖĞRENMESİ VE GÖMÜLÜ SİSTEM YAPISI İLE AKDENİZ MEYVE SİNEĞİ TESPİTİ İÇİN AKILLI TUZAK TASARIMI" isimli projesi ile TÜBİTAK 2242 ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJE YARIŞMALARI içinde "Gıda ve Tarım" alanında finale katılmaya hak kazanmıştır.
Öğretim Üyemizi ve öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
Lisans Öğrencilerimizden Kitap Bölümü Yayını Başarısı (25.5.2022)
Lisans son sınıf öğrencilerimizden Zeynep Elbir ve Berat Asrın Caferoğlu'nun, TÜBİTAK 2209-A programı tarafından desteklenen bitirme projeleri kapsamında yaptıkları çalışmalar IGI-Global tarafından yayınlanacak olan "Artificial Intelligence Applications in Agriculture and Food Quality Improvement" adlı kitapta "Freshness Grading of Agricultural Products Using Artificial Intelligence" başlıklı bir kitap bölümü olarak yayınlanmak üzere kabul edilmiştir.
Öğrencilerimizi ve danışmanları Doç. Dr. Onur Cihan'ı tebrik ederiz.
Kitap Linki: https://www.igi-global.com/book/artificial-intelligence-applications-agriculture-food/294104
Lisans Öğrencilerimizden Bildiri Yayını Başarısı (18.5.2022)
Lisans son sınıf öğrencilerimizden 3'ünün çalışmalarından çıkan 3 bildiri bölümümüz Dr. Öğr. Üyesi Alparslan Zehir danışmanlığında, IEEE indeksli uluslararası konferans "The 4th Global Power, Energy and Communication Conference (GPECOM2022)"'dan kabul almıştır (https://gpecom.org/2022/). 14-17 Haziran tarihlerinde bildiriler sunulmuş olacak. Bildiri başlığı ve yazan öğrenci detayları ise aşağıdadır:
Medine Munevver Tanuğur - "Investigation of Residential Demand Response Flexibility Including the Effects of the COVID-19 Pandemic on Energy Usage Habits in Turkey". (letter)
Furkan Güneş - "Development of a Vehicle-to-Grid (V2G) Energy Management System to Mitigate Local Operational Challenges in Low Voltage Distribution Networks with Photovoltaics". (letter)
Ferhatcan Dumlu - "Technical Coordination of Aggregated Electric Vehicle Charging and Residential Loads at the Medium Voltage Level". (letter)
Öğrencilerimizi ve Öğretim Üyemizi tebrik ediyoruz.
Lisans Öğrencilerimizin TÜBİTAK 2209-A Kabul Alan Projeleri (18.5.2022)
TÜBİTAK "2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı" 2021/2 dönem çağrılarıyla ilgili kabul edilen projeler listemiz ve istatistikler alttaki gibidir:
- Toplamda 7005 projenin 4053'ü (%58'i) kabul edildi.
- Marmara Üniversitesi'nin gönderdiği 156 başvurudan 112'si (%72'si) kabul edildi.
- Marmara Üniversitesi Türkiye genelinde en çok başvuru gönderen 9., en çok projesi kabul edilen 4. üniversite.
- 100'ün üzerinde başvuruda bulunan üniversiteler arasında kabul/başvuru oranı en yüksek 3. üniversite.
- Marmara Üniversitesi'nin kabul edilen 112 projesinden 31'i (%28'i) Mühendislik Fakültesi'ne ait.
- Mühendislik Fakültesi'nin kabul edilen 31 projesinden 17'sini (%55'ini) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri tarafından hazırladı. Bu rakam Marmara Üniversitesi'nin bu çağrı kapsamında kabul edilen tüm projelerinin %15'ine denk geliyor. Bölümümüz bu çağrıda Marmara Üniversitesi'nin Eczacılık Bölümü'nden sonra en çok proje desteği kazanan 2. bölümü oldu. Ayrıca bölümümüz, bu çağrı kapsamında Türkiye genelinde en fazla proje desteği kazan 4. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü oldu.
Tam Liste pdf için tıklayınız.
Lisans Öğrencilerimizden Bildiri Yayını Başarısı (18.5.2022)
Lisans öğrencilerimiz Doğukan Mesci ve Anıl Koluaçık'ın yazarları arasında olduğu "Mısır Meyve Yarasası Çağrılarının Derin Öğrenme Yöntemleriyle Sınıflandırılması" isimli bildiri SİU 2022 konferansında sunulmak üzere kabul edilmiştir. Bildiri yazarları sırası ile Doğukan Mesci, Anıl Koluaçık, Batuhan Yılmaz, Melih Şen, Engin Maşazade ve Vedat Beşkardeş'tir.
LIFT UP Bitirme Projeleri desteği (29.11.2021)
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Alper Şişman’ın danışmanlığında Elektrik-Elektronik Mühendisliği Lisans öğrencilerimiz Efe Emir Pekmez, Alperen Yurdakul ve Batuhan Berkay Öztürk, "Gerçek Zamanlı Veri Toplama Alt Yapısı" başlıklı proje önerileriyle TUSAŞ tarafından verilmekte olan LIFT UP Bitirme Projeleri desteği kapsamında destek almaya hak kazandılar.
Öğretim Üyemizi ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
TÜBİTAK 2209-A Başarısı (8.11.2021)
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Cihan’ın danışmanlığında Elektrik-Elektronik Mühendisliği Lisans öğrencilerimizden Berat Asrın Caferoğlu (Yürütücü) ve Zeynep Elbir, "Meyve ve Sebzelerin Tazelik Derecesinin Derin Öğrenme ve Makine Öğrenmesiyle Belirlenmesi" başlıklı proje önerisi TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazandılar.
Öğretim Üyemizi ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
2021 TÜBİTAK-2242 Türkiye Birinciliği (29.09.2021)
Bölümümüzde görevli Dr. Öğr. Üyesi Salih Bayar’ın danışmanlığında Elektrik Elektronik Mühendisliği Lisans son sınıf öğrencileri Berkay Yılmaz, Anılcan Bulut ve Halil Hakan Çopur’un “Derin Öğrenme Algoritmaları Kullanılarak Nöral Makine Çevirisi ile Türkçe Metni Türk İşaret Diline Çevirme” projeleri ile TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik kategorisinde Türkiye 1.liği ödülünü aldılar. Kendilerini tebrik eder ve başarılarının devamını dileriz.
Proje tanıtım videoları için : Converting Turkish Text to Turkish Sign Language
TÜBİTAK 2209-A Başarısı 2 (7.7.2021)
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Salih Bayar’ın danışmanlığında Elektrik Elektronik Mühendisliği Lisans Öğrencileri Berkay Yılmaz, Anılcan Bulut ve Halil Hakan Çopur’un “Derin Öğrenme Algoritmaları Kullanılarak Nöral Makine Çevirisi ile Türkçe Metni Türk İşaret Diline Çevirme” (1) ve Hakkı Tolga Oy’un “Özelleştirilmiş Çoklu Windows Yükleme Otomasyon Sistemi” (2) başlıklı projeleri ile TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında destek almaya hak kazandılar.
Öğretim Üyemizi ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
PROJECT VIDEOS:
1-Converting Turkish Text to Turkish Sign Language
2-Image Management for Multi-Windows Uploading
TÜBİTAK 2209-A Başarısı 1 (7.7.2021)
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Bora Esmer'in danışmanlığında Elektrik Elektronik Mühendisliği lisans öğrencilerimiz Orhan AĞIRMAN, Mehmet Akif Karaca, Melike Yapıcı, Ramazan Kazıkoğlu'nun ''Medikal Sensörlerin Konumlarının ve Yönelimlerinin Hassas ve Gerçek Zamanlı Ölçümünün İzlenmesi” (1) ve Gülay Kocabaş’ın ‘’Bruksizm Hastalığının Teşhis ve Tedavisi İçin Akıllı Dişlik’’ başlıklı projeleri TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Destekleme Programı kapsamında kabul edildi.
Öğretim Üyemizi ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
PROJECT VIDEOS:
1-Monitoring the position and orientation of medical sensors
TUBITAK BIDEB 2219 Doktora sonrası yurtdışı araştırma bursu (Yrd. Doç. Dr. Alper Şişman)
TIM Türkiye ihracartçılar meclisi inovasyon haftası 2012 en inovatif proje ödülü (Prof. Dr. Murat Doğruel, Yrd. Doç. Dr. Alper Şişman)
Bu sayfa Electrical and Electronics Engineering tarafından en son 06.08.2024 23:30:22 tarihinde güncellenmiştir.
TÜBİTAK 2209-A Başarısı 3 (7.7.2021)